Voor kinderen

Wat is coaching of kindertherapie eigenlijk? Hoe kan het mij... helpen?

Hoi,

Welkom op de website van EigenWyze . Deze pagina is speciaal voor jou.

Waarschijnlijk hebben je ouders, je opa of oma, je juf of je meester jou mijn website laten zien . En nu leek het hen handig als jij zelf een stukje leest.

Veel kinderen die deze pagina lezen zijn niet helemaal blij.

  • Soms zijn ze niet blij met zichzelf, soms niet met hun broertjes of zusjes, (stief) vader of moeder.
  • Of ze vinden het heel erg vervelend op school, omdat ze zich niet kunnen concentreren, omdat ze geen vrienden hebben of gepest worden.
  • Of ze worden heel verdrietig of bang als ze moeten logeren of als dingen anders gaan dan ze dachten…

Zoals je ziet kunnen kinderen met heel veel verschillende redenen deze pagina lezen. Wat ze meestal hetzelfde willen, is gelukkig zijn. Ze willen weer genieten en blij zijn, net als alle anderen kinderen. Heb jij dat ook?

Als jij ook wel graag een beetje hulp zou willen, dan kijken we in een gesprekje samen met jou en je ouders wat je zou willen veranderen. Als jij en ik denken dat ik je daarbij zou kunnen helpen, dan gaan we samen aan het ‘werk’.

Hoe ga ik samen met jou aan het werk?

Dat ‘werk’ is heel anders dan je op school gewend bent. Ik weet van tevoren ook niet wat we gaan doen, dat hangt namelijk af van wat jij fijn vindt en wat jij nodig hebt. Jij mag dat bepalen

Wil je weten hoe ik met jou ga werken en hoe we gaan oplossen waar je last van hebt kijk dan even naar het filmpje KINDERKRACHT.

Wat kunnen we samen gaan doen?

We kunnen bijvoorbeeld:

  • Een spelletje doen
  • Praten
  • Oefeningen, op papier of met je lijf
  • Rollenspellen spelen
  • Nadenken over een verhaal
  • Tekenen

Iedere keer dat je bij mij komt spelen we samen een uur. En af en toe spreek ik af met jouw ouders, zonder jou. Bij die afspraken praat ik met hen over hoe jij vindt dat het met je gaat. Jij mag dan van tevoren aan mij vertellen wat je belangrijk vind dat je ouders horen.

In die gesprekken kan ik dan je ouders misschien duidelijk maken waarom jij soms doet zoals je doet en ze tips geven hoe ze jou verder kunnen helpen.

En zij kunnen mij dan vertellen hoe het thuis of op school met je gaat.

Heb je nog vragen?

Dan mag je ze naar me mailen via Eigenwyze@gmail.com.

Dan lees ik jou bericht en stuur ik jou en als het nodig is ook je papa en mama een bericht terug.