Voor opvoeders

Integratieve kindsessies voor een gelukkig kind en rust in huis

Kinderen hebben alles in huis om gelukkig te zijn…toch lukt dit soms even niet.

Ze doen dan dingen die ze niet willen en maken het zichzelf of hun omgeving lastig met “negatief gedrag”: als ongehoorzaam zijn, zeuren, ruzie maken, liegen….  Of er is iets anders aan de hand. Soms maken kinderen iets heel ingrijpends mee en weten dit (nog) geen plekje te geven. Een scheiding, een verhuizing of het verlies van een dierbare kan een kind erg boos of verdrietig maken. Ook het opgroeien zelf, kunnen kinderen als lastig ervaren. Vinden ze school bijvoorbeeld heel erg vervelend, omdat ze zich niet kunnen concentreren, geen vrienden hebben of gepest worden. Zijn ontwikkelingen in het gezin anders en weten ze niet goed hoe hier mee om te gaan. Bovendien weten ze niet hoe ze dit aan hun ouders uit kunnen leggen.

En nu! Jij bent ouder van zo’n kind tussen de 4 en 12 jaar, dat ineens groot aan het groeien is en het gaat niet zonder slag of stoot. Als ouders wil je niets liever dan dat je kind gelukkig is. Dat het zijn weg vindt in vriendschappen, zich thuis voelt op school en uitdagingen met zelfvertrouwen aangaat en daarvan leert. Toch loopt het nu net even anders. Je merkt dat je kind zich anders gedraagt dan anders en voelt dat er iets niet klopt. Wat er aan de hand is weet je gewoonweg niet?  Je weet wel dat het voor gedoe en behoorlijk wat onrust in huis zorgt en hier wil je van af! Alleen vraag je je af hoe?

Meer geluk in huis met een gelukkig kind!

Realiseer je als eerste dat geen enkel kind expres onzeker, boos, gefrustreerd, dwars, jaloers of juist teruggetrokken of stil is.  Al lijkt dat misschien soms zo, voor jou als ouder. Je kind beschermt zich daarmee tegen iets anders. Een gevoel dat je kind nog niet kent of moeilijk vindt. Het onhandige gedrag is dus een noodkreet. Gericht aan jou, je partner, de leerkracht of sportcoach om te komen helpen! 

Samen aan de slag! 

Jou, als ouder,  help ik door je te leren kijken met een open en nieuwsgierige blik naar het gedrag van je kind. en je te laten ontdekken wat je kind ermee wil communiceren.  Zodat je weet wat je kind nodig heeft en een hulpbron voor hem of haar wordt. 

Je kind help ik door het zelf te laten ontdekken en oplossen wat er om aandacht vraagt in zijn eigen binnenwereld. Niemand anders dan je kind zelf, kent het antwoord op zijn of haar problemen. Met counseling worden de mogelijkheden tot verandering op zowel bewust als onbewust niveau geactiveerd,  Jouw kind versterkt de eigen kracht & wijsheid wordt zich bewust van alle eigen kwaliteiten, hulpbronnen en keuzemogelijkheden.

lees verder bij werkwijze

Moederworkshops

Voor de moeders organiseer ik een workshop waarin ik je meeneem in de belevingswereld van jouw zoon of dochter.

We delen verhalen, doen oefeningen en gaan naar huis met een gevoel niet de enige te zijn die kan worstelen met gevoelens en gedachten naar en over jouw kind

Kinderen opvoeden is misschien wel het mooiste dat er is maar tegelijkertijd ook het moeilijkste dat er is. Vaak is het fijn om dit te kunnen delen met andere moeders in dezelfde levensfase.

Vind je het leuk om hieraan mee te doen? Schrijf je nu in!

U kunt uzelf opgeven via Eigenwyze@gmail.com of bellen naar 06-57028253.

De workshop duurt van 9.30 tot 12.00 uur.

Kosten: op aanvraag  

Maximaal 6 deelnemers per workshop.