Over mij

Mijn naam is Jacqueline Prinsen (1978). Ik ben werkzaam in mijn eigen praktijk voor Integratieve Kindertherapie te Rosmalen, als Integratieve Kindertherapeut i.o. en als Integratieve Kindercoach.

Samen met mijn man, dochter (2010) en twee zoons (2009 & 2013) woon ik in Rosmalen. Als gezin maken we veel mee en delen lief en leed. Je kinderen te helpen opgroeien, naar mensen met steeds meer eigen verantwoordelijkheid, die keuzes maken vanuit hun eigen kracht en eigen kunnen, ervaar ik als een bijzonder proces.

In mijn loopbaan en levensweg staat de fascinatie voor mensen en menselijke groei steeds centraal. Vanuit contact zoek ik verdieping en betekenisgeving. Met kinderen is deze betekenisgeving heel puur . In het dagelijks leven  verwonder ik me vaak over kleine dingen en koester ik de momenten vol lol, gekkigheid en geluk.

Kinderen zijn een grote inspiratiebron voor mij.  Met hun levendigheid, vindingrijkheid & ontdekkingsdrang sporen zij mij aan,  zelf iedere dag weer op ontdekkingstocht te gaan.  Ik vind het boeiend om samen met kinderen en ouders te onderzoeken wat maakt dat een kind zich gedraagt zoals het doet en wat het nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen.  Ik stel mezelf vaak nieuwsgierige vragen als: ”Wat maakt dat de ander reageert zoals hij nu doet ……..of hoe komt het dat zij nu zich ontwikkelen zo op deze manier?” Om die reden ben ik in 2017 gestart met de opleiding tot integratief Kindertherapeut.

Mijn passie is liefhebben en alles uit het leven halen wat mogelijk is. Om dit te kunnen heb ik zelf ook flink wat drempels overwonnen en ben ik verschillende uitdagingen aangegaan. Door en met deze levenservaring kan ik kinderen en ouders helpen om het leven te leven & (weer) blij en gelukkig met zichzelf te zijn.

“Ieder kind weet het kan het en doet het –  op zijn EigenWyze.”