Oudercoaching: “Beinvloed je kind begin bij jezelf”

We leven in een tijd waar veel van ouders gevraagd wordt. We stellen hoge verwachtingen aan onszelf, elkaar en aan onze kinderen. Het liefst willen we dat alles perfect en op rolletjes loopt en dat kinderen blij en gelukkig zijn.  

Door tijdsdruk, vermoeidheid of een andere reden, reageer je dan even niet zo handig op je kind.  Escaleren gesprekken in ruzies! 

Wat kan opvoeden dan lastig zijn!

Natuurlijk heb jij het beste met je kind voor en doe jij ontzettend je best, alleen lukt het niet altijd om rustig en ontspannen op het gedrag van je kind te reageren.  Je loopt tegen eigen frustratie en grenzen aan. Hoe kan dit toch anders?  Het antwoord is dichterbij dan je denkt…………

Jij hebt invloed op de wisselwerking tussen jou en je kind waarbij het motto is:                                       ‘Verbeter de wereld, begin bij de jezelf als ouder’.

Dit betekent niet dat jij als ouder de schuld hebt van alle de problemen tussen jou en je kind. Wel ben ik ervan overtuigd dat jij als ouder je kind kunt helpen, door bereid te zijn om naar jezelf te kijken en te leren je in te leven in je kind.

Jij bent als volwassene immers ooit ook kind geweest…..….Hoe was dat?………Hoe voelde jij je als kind ten opzichte van je ouders? ………Wat heb je je toen voorgenomen om later anders te doen?

Jouw ervaringen van toen hebben  invloed op wie jij vandaag de dag bent en hoe jij je ouderrol invult.
  • Wil je inzicht krijgen hoe jouw ervaringen je gedrag en relatie met je kind beïnvloedt?
  • Gun jij jezelf én je kind meer begrip en inzicht in elkaar?
  • Wil jij anders leren kijken  en luisteren naar je kind zodat je zijn of haar boodschap (weer) kan verstaan?

Vaak bieden enkele sessies al veel verheldering en verbetering. 

Bel of mail gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak.  Eigenwyze@gmail.com      / 06-57028253.