Voor ouders

Als opvoeden even niet vanzelf gaat.

Als ouder wil je dat je kind zich gelukkig en veilig voelt, moeilijkheden overwint en dat jij steun en troost kan en mag bieden wanneer het nodig is. Als het stroef gaat tussen jullie kan dat je verschrikkelijk raken. Je kind raakt je dieper dan wie ook. Ook maak je iedere dag opnieuw keuzes en neem je beslissingen in het belang van je kind. Maar wat zijn de juiste? Waar kun je heen als je het zelf ook even niet meer weet…?

Wellicht herken je je in onderstaande voorbeelden?

Je kind is somber en trekt zich terug.

“Je ziet dat je gevoelige kind stilletjes voor zich uit staart. Ze lijkt zo somber, trekt zich terug en speelt niet meer met vriendinnen. Ze is al een tijdje stiller dan je van haar gewend bent.  Blijft veelal op haar kamer en het kost jou ontzettend veel moeite om contact met haar te maken. Je ziet een traan maar woorden komen er niet. Ze wil dat je haar met rust laat. Jij vind dit lastig, je wil zo graag helpen maar ze laat dit niet toe.  Wat je ook probeert je krijgt geen contact.”

Je kind is druk en driftig en heel explosief.

“Hij komt driftig en boos thuis, is weggelopen van school. Hij vertelt je met tranen van woede dat de (“X”) juf weer boos was, omdat hij iemand had geslagen. Met gebalde vuisten vertelt hij dat de ander begon en de juf helemaal niet vroeg waarom ik moest slaan. En die ander mag gewoon terug naar de klas terwijl hij moest blijven? “Dat is niet eerlijk” roep hij. Wanneer je rustig vraagt naar zijn reden waarom hij ging slaan, ontploft hij en schreeuwt:  “Jij snapt mij ook nooit!”  Er is geen normaal gesprek te voeren. Zelf merk je dat je geïrriteerd raakt door zijn toon, je komt er maar niet doorheen. Het escaleert en uiteindelijk loopt hij boos weg en zit jij met een machteloos gevoel.

De impasse doorbreken met kindertherapie.

Natuurlijk zijn er nog veel meer situaties te bedenken.  De kern is dat kinderen zich naar en onbegrepen voelen en ouders niet altijd weten hoe daar mee om te gaan. Dit kan je frustreren of machteloos laten voelen. Deze gevoelens versterken elkaar vaak en voordat je het weet ben je in een vicieuze cirkel beland. Soms is opvoeden gewoon heel moeilijk. Deze cirkel kun je doorbreken met integratieve kindertherapie,  kindercounseling of kindercoaching 

Integratieve kindertherapie is zeer geschikt om je kind weer op weg te helpen, ook jij als ouder speelt hierin een hele belangrijke rol.

Als ouder ben je een onmisbare schakel in het veranderproces

Naast dat ik met je kind werk, leer jij als co-coach leer jij je kind thuis te ondersteunen met de inzichten en tips uit onze gesprekken. Zodat wat tijdens de therapie in gang wordt gezet,  zich thuis verder kan ontwikkelen. Daarom vraag ik beide ouders om bij alle oudergesprekken aanwezig te zijn.  In deze gesprekken bespreken we onder andere hoe jullie als ouders in de opvoeding staan, waar jullie zelf tegenaan lopen en wat jullie lastig vinden.

  • Wil je je meer bewust worden van jouw manier van opvoeden?
  • Wil je meer inzicht in de belevingswereld van je kind en weten wat het nodig heeft?
  • Wil je beter worden in het stellen van grenzen?
  • Ben je er klaar voor om weer meer plezier in huis te creëren?  
  • Of heb je een andere vraag?

Neem dan contact met me op.

JA ik wil contact

Benieuwd naar wat andere kinderen en hun ouders aan de begeleiding bij EigenWyze hebben gehad? Lees dan hier hun ervaringen met mij