Integratieve kindertherapie

Speciaal voor kinderen van 3 tot 13 jaar

Integratieve kinder-coaching, counseling en therapie is een kortdurende en intensieve vorm van psychotherapie voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar, waarbij het kind in de begeleiding centraal staat.

Dat kinderen soms niet lekker in hun vel zitten heeft een oorzaak. Het ‘probleem’-gedrag wat kinderen vertonen, is vaak niet de klacht zelf.

Kinderen hebben meestal last van een gevoel, dat zo naar is, dat ze er liever niet mee geconfronteerd willen worden. En vinden vaak allerlei creatieve manieren om het ‘nare’ maar niet te hoeven voelen.  En daar heeft de omgeving vaak last van.

Als integratief kindertherapeut help ik kinderen met verschillende spel- en interventietechnieken om wel om opzoek te gaan naar dat nare gevoel. Op deze wijze komen we er samen achter wat je kind nodig heeft om zich weer fijn te voelen. Ik richt me hierbij vooral op de binnenwereld van je  kind en tevens zijn plek in het gezin en relaties met de buitenwereld

Ieder mens heeft een natuurlijk vermogen om te veranderen. Aan de basis van deze innerlijke verandering ligt je beeldend- en zelfhelend vermogen. Met integratieve kindertherapie wordt dit vermogen benut en komt je kind tot verandering.

Voordelen van integratieve therapie

Integratieve therapie is heel doelgericht en daarom vaak korter dan andere coachings- of therapievormen:

  • Kinderen vinden de therapie leuk! We spelen, tekenen, knutselen, vertellen verhalen… net wat bij jouw kind past.
  • Het kind ontdekt en herkent zelf zijn probleem.
  • Het kind ontdekt ook zelf de oplossing.
  • Verandering komt van binnenuit en is blijvend van aard

Enthousiast geworden of heb je nog twijfels of integratieve kindertherapie passend is voor jouw kind? bel of mail gerust voor een vrijblijvende kennismaking.
In een persoonlijk gesprek kan jij jouw hulpvraag stellen en kan ik mijn werkwijze toelichtend.